Menü
Hakkımızda
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, 2017 yılında ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve akademi camiasının katılımlarıyla ortaya çıkan, 2018 yılında hayata geçirilen, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı (DDO) tarafından desteklenen ve SSTEK A.Ş. tarafından yürütülen bir projedir. Kümelenmenin uzun vadeli hedefleri Savunma Sanayii Başkanı Başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı'nın üst düzey temsilcilerinin oluşturduğu Danışma Kurulu tarafından belirlenir ve yönetilir. Kümelenmenin günlük operasyonları SSTEK A.Ş. bünyesinde kurulan Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülmektedir. Kümelenmeye Türkiye’de yerleşik ve Siber Güvenlik alanında ürün/hizmet geliştiren firmalar üye olabilmektedir. 1 Şubat 2021 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı ile Dijital Dönüşüm Ofisi arasında Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi faaliyetlerinin birlikte yürütülmesine ilişkin protokol imzalanmıştır. Kümelenme faaliyetlerinin planlanması ve koordinasyonunda SSB ve DDO temsilcilerinden oluşan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Yürütme Kurulu sorumludur.
Misyon
İhtiyaçların tespiti ve yenilikçi yöntemlerle karşılanması için en üst düzey işbirliği ve eşgüdümü ve sağlıklı rekabet koşullarını sağlayarak siber güvenlik ekosistemini geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlayacak mekanizmaları oluşturmak.
Vizyon
Üyelerinin yetkin insan kaynakları ve yenilikçi siber güvenlik çözümleriyle hem küresel hem de yerel pazarda rekabetçi olmalarına yardımcı olmaktır.
Hedefler
• Türkiye’deki siber güvenlik firmalarının sayısını arttırmak
• Üyelerinin teknik, idari ve finansal açılardan gelişimine destek olmak
• Siber güvenlik ekosisteminin standartlarını geliştirmek
• Üyelerinin ürün ve hizmetlerinin markalaşmasına yardımcı olmak
• Üyelerinin ulusal ve küresel pazarda rekabet gücünü arttırmak
• Siber güvenlik alanındaki insan kaynağı sayısı ve niteliğini arttırmak
• Toplumdaki siber güvenlik bilincini arttırmak
Koordinasyon Ofisi
Kümelenmenin faaliyetlerinin üyeler tarafından gerçekleştirilmesi esastır. Kümeye üyeliğin kabul edilmesi, üyeliğin sonlandırılması, çalışma gruplarının kurulması ve desteklenmesi, faaliyetler için gerekli kaynakların sağlanması, dış paydaşlarla iletişimin koordinasyonu gibi kolaylaştırıcı faaliyetler Koordinasyon Ofisi tarafından yapılır. Koordinasyon Ofisi, bir Genel Koordinatör ve ona bağlı koordinatörler, alan uzmanları ve idari personellerden oluşur.