Menü
02.06.2025
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini Kamu Kurumlarımızla buluşturmaya devam ediyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini kamu kurumlarıyla bir araya getirerek yerli ve milli siber güvenlik ekosistemini güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu buluşmalar hem kamu hem de özel sektörün siber güvenlik ihtiyaçlarına yerli çözümler sunmayı ve Türkiye'nin siber güvenlik alanında bağımsızlığını artırmayı hedefliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 29 Mayıs 2025'te Devlet Malzeme Ofisi'nde gerçekleştirilen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinin 37.incisi düzenlendi!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu- Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) bünyesinde görev yapan Sayın Mazlum BOZAN, "Sızma Testi ve Zafiyet Yönetimi Süreçleri" konulu sunumunu gerçekleştirmiştir.
Sayın BOZAN, sunumunda şu konularda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmuştur:
-Sızma testi süreçlerinin yönetimi,
-Sızma testi hizmeti alımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar,
-Zafiyet yönetimi süreçleri,
-Zafiyet yönetim süreçlerinde envanter bilgisinin önemi,
-USOM’un kanun çerçevesinde bu süreçleri nasıl yürüttüğü,
-USOM bünyesinde geliştirilen KASIRGA ve ATMACA projeleri aracılığıyla zafiyet yönetimi süreçlerinin yürütülmesi.
Logsign; Birleşik Siber Güvenlik Operasyonları Platformunu Tanıttı
Logsign, düzenlenen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinde SIEM, SOAR, UEBA, Tehdit İstihbaratı bileşenlerinden oluşan Birleşik Siber Güvenlik Operasyonları Platformunu tanıttı.Etkinlikte, kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri ve karar vericileri ile bir araya gelen Logsign ekibi geliştirmiş olduğu platformun, kurumların siber güvenlik deneyimlerine sağladığı katkı, siber güvenlik süreçlerinde elde edecekleri avantajları anlattı. Aynı zamanda Logsign sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır modern mimarisi sayesinde kurum altyapılarına hızlı ve sorunsuz entegre olabileceğinden bahsedildi.
Logsign’ın tanıtımını gerçekleştiren Kıdemli Siber Güvenlik Danışmanı Dilan GENÇTÜRK, çözümün global pazarda da büyük bir ses getirdigini, yenilikçi yaklaşımı sayesinde geleneksel tehdit algılama ve olay müdahalesinin çok ötesinde bir değer sundugundan ve uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için kullanıma hazır yetenekler sağladığından bahsetti. Logsign Birleşik Siber Güvenlik Operasyonları Platformunun kapsamlı veri toplama, analiz ve görselleştirme yetenekleri sayesinde olay yanıtlarını otomatikleştirme, kolaylaştırma ve tek tıklamayla hızlı yanıt sağlama gibi birçok özellikten bahsedildi.Güvenlik analistlerinin süreçleri daha hızlı yönetebilmesi amacı ile veri birleştirme, varlıkları ve kullanıcı davranışlarını analiz etme, profil oluşturma, hazır tehdit soruşturma sorguları kartları ve MITRE Framework yaklaşımları ile hazırlanmış olay yönetimi ve yanıt özelliklerini bir arada sunar.
Sunum sonrası ürün demosu gerçekleştiren Teknik Çözümler Mühendisi Oğuzhan ÖZDEMİR platformun geleneksel SIEM çözümlerinin ötesinde akıllı tehdit algılama ve yanıt optimizasyonlarına değindi. Bütünsel olay görünümleri için veri odaklı korelasyonlar,statik savunma mekanizmaları oluşturmak amacıyla uyarlanabilir tehdit algılama,gürültü azaltma ve önceliklendirme ile analist yetkilendirmesi gibi birçok özelliği detayları ile aktardı.
Logsign ekibi, yerelde ve globalde tüm kurumlar için yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini içeren proaktif koruma sağlayan değer odaklı çözümler sunmayı hedefliyor ve stratejik Ar-Ge yatırımına bu alanda devam ediyor. Yapılan çalışmalarla, Logsign'ın siber güvenlik pazarındaki görünürlüğünü güçlendirmeyi, artırmayı ve müşterilere sunduğumuz değeri daha iyi sergilemeyi amaçladıklarını belirtti.
Grizzle ZT-PAM; Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi ve Güvenliğinde Yeni Dönemi Başlattı
Grizzle Technology, düzenlenen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinde ayrıcalıklı erişim yönetimi platformu Grizzle ZT-PAM’i kamuoyuna tanıttı. Türkiye’nin önde gelen kamu kurumlarının bilgi güvenliği yöneticileri ve siber güvenlik uzmanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Grizzle ekibi platformun sunduğu yenilikçi güvenlik avantajlarını ve kritik BT altyapılarında sağladığı kapsamlı kontrol mekanizmalarını katılımcılarla paylaştı.
Tanıtımda konuşan Grizzle Technology Kurucu Ortağı Emre KIZILYALIM ve Sistem ve Ağ Güvenliği Yöneticisi Abdulbaki YILDIZ, Grizzle ZT-PAM’in yalnızca Türkiye’de değil, küresel ölçekte de stratejik öneme sahip sistemlerin korunmasında yüksek seviye güvenlik ve merkezi yönetim imkânı sunduğunun altını çizdi. Platform, Merkezi parola kasası, parolasız erişim (passwordless authentication), gelişmiş bağlantı yönetimi, oturum kayıt ve izleme, kapsamlı hesap keşfi ve otomatik içe aktarma, rol tabanlı yetkilendirme, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ve askeri düzeyde şifreleme gibi sektörün en kritik güvenlik gereksinimlerini karşılayan özelliklerle donatıldı. Kurumsal ihtiyaçlara göre ölçeklenebilen Grizzle ZT-PAM; hem kurum içi (on-premise) hem de bulut tabanlı veya hibrit altyapılarda hızlı ve güvenli bir şekilde devreye alınabiliyor.
Özellikle finans, enerji, savunma ve kamu sektörlerinde ihtiyaç duyulan yüksek güvenlikli bağlantı ve erişim altyapısı sunan Grizzle ZT-PAM, Türkiye’nin siber egemenliğine katkı sağlamak amacıyla %100 yerli kaynaklarla geliştirildi.
Grizzle ekibi, ayrıcalıklı erişim yönetimi alanında kurumsal veri güvenliğini üst düzeye taşımak ve Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına stratejik katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini ifade etti.
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Siber Küme tarafından 37’incisi düzenlenen etkinliğe; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TSK Siber Savunma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Rekabet Kurumu, Et ve Süt Kurumu, Siber Suçlarla Mücadele, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, MGK, EPDK, YÖK, DMO, DHMİ, EGM, BOTAŞ, TPAO, AA, TRT, RTÜK, TURKSAT, TİGEM, KGM, THY, VGM, KVKK, MGM, KIZILAY, SGK, TCMB, PTT, VAKIFBANK, HALKBANK, TÜBİTAK Bilgem ve TÜBİTAK üst düzey yöneticiler ve karar vericiler katıldı.