Menü
11.11.2024
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini Kamu Kurumlarımızla buluşturmaya devam ediyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini kamu kurumlarıyla bir araya getirerek yerli ve milli siber güvenlik ekosistemini güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu buluşmalar hem kamu hem de özel sektörün siber güvenlik ihtiyaçlarına yerli çözümler sunmayı ve Türkiye'nin siber güvenlik alanında bağımsızlığını artırmayı hedefliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 31 Ekim 2024'te Devlet Malzeme Ofisi'nde gerçekleştirilen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinin 30.uncusu düzenlendi!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hakkı TOK “Siber Tehdit İstihbaratı” konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Sayın TOK sunumunda şunlardan bahsetmiştir;
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Siber Güvenlik Operasyon Merkezi (SGOM) tarafından yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur.
- SGOM tarafından yürütülen Siber Tehdit İstihbarat faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur.
- Yerli, Milli ve Açık Kaynak Kodlu yazılımlara önem verildiğini belirten TOK, Siber Tehdit istihbaratı için kullanılan ürünlerde de bunu desteklediklerini belirtmiştir.
Threatmon, ileri düzeyde tehdit istihbaratı (CTI) ve atak yüzeyi yönetimi (ASM) özelliklerini bir araya getiren, yapay zekâ destekli yeni versiyonunu tanıttı.
Threatmon CTO 'su Gökhan Yüceler, Bu yenilikçi ürün, kuruluşların tüm siber güvenlik stratejilerini tek bir platformda toplayarak yönetmelerini sağlamak üzere geliştirildi. Geliştirilmiş yapay zekâ analizleriyle güvenlik ekiplerinin karar alma süreçlerini hızlandıran Threatmon ’un, kurumsal güvenlik stratejilerinde yeni bir seviye sunduğunu ifade etti. Threatmon ’un bu özellikleri sayesinde müşteriler, sadece anlık tehditlerle mücadele etmekle kalmıyor; aynı zamanda sektörlerine yönelik trendleri, olası saldırı yöntemlerini ve zafiyetlerini öngörerek önceden hazırlıklı olabiliyorlar. Gökhan Yüceler, bu kapsamlı çözümün sektördeki siber güvenlik yönetimi standartlarını yeniden tanımlayarak, kurumlara güçlü bir savunma altyapısı sunduğunu ifade etti.
Cyberwise; Toplam Zafiyet Platformu ve Uygulama Güvenliği Platformunu Tanıttı
Cyberwise Ankara Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Kazım Bozkurt; Cyberwise farkıyla olay yönetimi ve proaktif güvenlik çözümleri ile açıklıkların kökten uca tespiti ve giderilmesinde 7x24 aktif ekipler ile hızlı sonuçların nasıl alınacağını değerli katılımcılarla paylaştı. Toplam Zafiyet Görünürlük Platformu Bizzy ile işletmelerin varlıklarını yönetebilecekleri, zafiyetleri gerçek risk puanlarına göre doğru şekilde sıralayabilecekleri ve farklı tarama araçlarını bir araya getirebilecekleri belirtildi.
CodeThreat Uygulama Güvenliği Platformu, programlama dillerine özgü zafiyet analizi ve rapor üretimi ile güvenli yazılım geliştirme süreci sağlamaktadır. CodeThreat Teknik Ürün Yöneticisi Oğulcan Gürçağlar sunumunda CodeThreat'in ürettiği güçlü içgörüler, güvenlik raporları ve geçmiş eğilimlerle şirketlerin kod güvenliğini daha iyi anlayıp sağlayabileceği vurgusunu yaptı.
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Siber Küme tarafından 30’uncusu düzenlenen etkinliğe; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, DMO, YÖK, BOTAŞ, BTK, DHMİ, DSİ, RTÜK, KGM, MGM, SHGM, TPAO, SGK, TCMB, PTT, TRT, HALKBANK, VAKIFBANK, VGM, TÜBİTAK, ve TÜBİTAK Bilgemden üst düzey yöneticiler ve karar vericiler katıldı.