Menü
02.05.2025
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini Kamu Kurumlarımızla buluşturmaya devam ediyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini kamu kurumlarıyla bir araya getirerek yerli ve milli siber güvenlik ekosistemini güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu buluşmalar hem kamu hem de özel sektörün siber güvenlik ihtiyaçlarına yerli çözümler sunmayı ve Türkiye'nin siber güvenlik alanında bağımsızlığını artırmayı hedefliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 21 Nisan 2025'te Devlet Malzeme Ofisi'nde gerçekleştirilen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinin 36.ıncısı düzenlendi!
Rakort; yeni nesil Ağ Erişim Kontrolü ve Ağ Yönetim Çözümü olan FastNAC'ı tanıttı.
Rakort, düzenlenen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinde yeni nesil ağ erişim kontrolü ve ağ yönetim çözümü olan FastNAC’ı tanıttı. Etkinlikte, kamu kurumlarının ağ güvenliği ve ağ yönetimi alanında üst düzey yöneticileri ve karar vericileriyle bir araya gelen Rakort ekibi, FastNAC'ın sağladığı avantajları ve ağ güvenliği yönetimine getirdiği yenilikçi yaklaşımı anlattı.
FastNAC’in tanıtımını gerçekleştiren Rakort'un Kurucusu Dr. Ramazan Kocaoğlu, çözümün yalnızca ulusal düzeyde değil, aynı zamanda uluslararası pazarda yenilikçi ve güvenilir bir çözüm olarak yaratacağı etkiden bahsetti. Yabancı rakiplerinin hiç birinde olmayan; zafiyet skoru tabanlı ağ erişim kontrolü, merkezi olarak toplu switch yapılandırma, switch yönetimi için PAM kontrolü, ağ cihazları için merkezi yedekleme, pre-authentication ve post-authentication mimarilerini eş zamanlı kullanabilme, agentsız posture kontrolü, sezgisel tabanlı ağ anomali tespiti gibi öne çıkan yeni nesil özelliklerine vurgu yaptı. Ağda bağlı cihazları profillemenin yanı sıra ikonlaştırma ve şeffaflaştırma yeteneklerini de gösteren Dr. Kocaoğlu, kullanıcı dostu arayüzler ile NAC yönetimi için ihtiyaç duyulan derinlemesine teknik ön bilgi gereksiniminin de FastNAC ile ortadan kaldırıldığını ifade etti.
Rakort ekibi olarak asıl hedeflerinin FastNAC'ı uluslararası pazarda söz sahibi olacak bir ürün haline getirmek olduğu ve bu doğrultuda FastNAC'ın bulut tabanlı bir türevinin geliştirilmesi için çalışmalara aralıksız devam edildiğine vurgu yapıldı.
Forestall, Kamu Siber Güvenlik Günü’nde Active Directory Güvenliğinde Yeni Nesil Çözümü FSProtect’i Tanıttı
Forestall, Kamu Siber Güvenlik Günü’nde, geliştirdiği ileri seviye Active Directory güvenlik ve değerlendirme çözümü FSProtect’i tanıttı. Etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen kamu kurumlarının siber güvenlik yöneticileriyle bir araya gelen Forestall ekibi, FSProtect’in kimlik temelli tehditlere karşı sunduğu bütünleşik yaklaşımı ve güvenlik ihtiyaçlarına sağladığı katkıları aktardı.
Tanıtımı gerçekleştiren Forestall Kurucu Ortağı Furkan Özer, FSProtect’in yalnızca kurumsal tehditleri tespit etmekle kalmayıp aynı zamanda kimlik altyapısındaki zafiyetleri proaktif şekilde analiz ederek, kurumların güvenlik duruşlarını sürekli olarak iyileştirdiğini vurguladı.
FSProtect; etki alanı üzerindeki kullanıcı, bilgisayar, grup, servis hesabı ve GPO benzer birçok nesneyi tarayarak ayrıcalıklı erişim yollarını, güvensiz parola kullanımını, güvenlik açıklarını ve yanlış yapılandırmaları tespit etmektedir. Active Directory ortamlarında saldırganların kullandığı taktik ve teknikleri tanımlayarak, saldırı yüzeyini daraltmak için detaylı öneriler sunmakta ve ajansız yapısı sayesinde hızlı kurulum imkânı sağlarken, hem on-premise hem de hibrit ortamlara kolaylıkla entegre olabilmektedir.
FSProtect, özellikle kimlik güvenliği konusunda yüksek risk taşıyan kurumsal yapılarda ileri düzey tehditleri tespit edebilen özel kurallarıyla dikkat çekmektedir. Ürün, farklı güvenlik ürünleri ile entegrasyonları sayesinde zafiyet yönetim sürecinin de efektif bir hale gelmesini sağlamaktadır.
Forestall ekibi, FSProtect ile Türkiye başta olmak üzere Orta Doğu ve Afrika pazarlarında kimlik temelli tehditlere karşı yerli ve yenilikçi bir çözüm sunarak kurumların dijital güvenliğine katkı sağlamayı ve bölgesel teknoloji bağımsızlığına destek vermeyi hedeflemektedir.
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Siber Küme tarafından 36’ıncısı düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, DMO, EGM, BOTAŞ, TRT, RTÜK, KGM, VGM, MGM, TCMB, PTT, VAKIFBANK, HALKBANK ve TÜBİTAK üst düzey yöneticiler ve karar vericiler katıldı.