Menü
13.12.2024
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini Kamu Kurumlarımızla buluşturmaya devam ediyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, üyelerini kamu kurumlarıyla bir araya getirerek yerli ve milli siber güvenlik ekosistemini güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu buluşmalar hem kamu hem de özel sektörün siber güvenlik ihtiyaçlarına yerli çözümler sunmayı ve Türkiye'nin siber güvenlik alanında bağımsızlığını artırmayı hedefliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 28 Kasım 2024'te Devlet Malzeme Ofisi'nde gerçekleştirilen Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinin 31.incisi düzenlendi!
Jandarma Genel Komutanlığı MEBS ve Siber Güvenlik Komutanlığından J.Mu.Yb. Hüseyin KURU “Jandarma Genel Komutanlığının siber güvenlik politikaları ve siber olay müdahale süreçleri” konulu sunumu gerçekleştirmiştir. Sayın KURU şunlardan bahsetmiştir.
J.Yb. H. KURU sunumunda; Jandarma Genel K.lığında yürütülen siber güvenlik faaliyetleri, Jandarma Derinlikte Savunma Modeli (J-DiD Modeli) ve Jandarma Zero Trust Network Access Modeli (J-ZTNA Modeli) hakkında bilgi vermiş, yerli ürünlerin kullanım oranının artırılmasına ve olay müdahale süreçlerinin otomatizasyonuna yönelik çalışmalara vurgu yapmıştır.
LABRİS; UTM VE HARPP DDOS MİTİGATOR ÜRÜNLERİNİ TANITTI
Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Üreticisi de olan Labris Networks, etkinlikte siber güvenlik çözümleri arasında ön plana çıkan Labris UTM ve HARPP DDoS Mitigator ürünlerinin özelliklerini detaylı bir şekilde paylaştı. Siber güvenlik alanında kapsamlı koruma sağlayan bu ürünler hem kamu hem de özel sektörde büyük ilgi görüyor.
Labris UTM, ağ güvenliğini sağlamak için güvenlik duvarı, IPS, web filtreleme, antivirüs, VPN ve uygulama kontrolü gibi işlevleri tek bir çözümde birleştiriyor. Bu özellikler sayesinde kurumlar, hem tehditlere karşı güçlü bir savunma oluşturabiliyor hem de güvenlik operasyonlarını kolayca yönetebiliyor.
HARPP DDoS Mitigator ise özellikle DDoS saldırılarına karşı etkili bir koruma sağlamak için tasarlandı. Gerçek zamanlı saldırı algılama, çoklu protokol odağı, yapay zeka üzerine inşa edilmiş olması ve dinamik trafik yönetimi özellikleriyle HARPP, ağların kesintisiz çalışmasını sağlayarak saldırıların etkisini minimize ediyor. Çözüm, ölçeklenebilir mimarisi sayesinde farklı büyüklükteki kurumlar için esnek bir kullanım sunuyor.
Bununla beraber dünyadaki konjektürel değişiklikler ve bunların siber güvenlik alanlarındaki yansımalarını da anlatan Oğuz Yılmaz, ağ topolojilerinde biri milli ürünlerle tesis edilmek üzere iki kademeli güvenlik topolojilerini örnekledi.
Labris Networks Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Yılmaz, bu ürünlerin şu anda en kritik kamu ve askeri kurumlarında aktif olarak kullanıldığını ve operasyonel güvenlik süreçlerinde fark yarattığını belirtti. Etkinlikte ayrıca, Labris UTM ve HARPP DDoS Mitigator çözümlerinin, regülasyonlara tam uyum sağlayarak kurumların siber güvenlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduğu vurgulandı. BTS Sybelle Sanallaştırma Platformu ve Olympos Otomasyon Platformu ile bilişim sektörüne yönelik yenilikçi çözümlerini sundu.
BTS GROUP; Sybelle Sanallaştırma Platformu ve Olympos Otomasyon Platformu Tanıttı
BTS Group, katıldığı Kamu Siber Güvenlik Günü etkinliğinde Dijital dönüşüm süreçlerinde artan veri hacmi, operasyonel gereklilikler ve değişen iş ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bu platformlar, etkinlikte katılımcılarla paylaşılan ana başlıklar arasında yer aldı.
Kamu Satış Direktörü Volkan Derici, sunumunda sanallaştırma teknolojilerinin günümüz BT altyapılarındaki önemine dikkat çekti. Derici, Sybelle Sanallaştırma Platformu’nun yazılım tabanlı depolama, sanal ağ fonksiyonları ve mikroservis yönetimi gibi özelliklerle işletmelerin altyapılarını daha verimli ve esnek hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, platformun özellikle kamu kurumları ve kritik altyapıya sahip sektörler için sağladığı operasyonel sürekliliğin altını çizdi. BTS LABS Lider Çözüm Mimarı Görkem Can ise Sybelle’ın kurumlara sunduğu geniş yetenekleri ele aldı. Can, platformun tek bir arayüz üzerinden sağladığı entegre yönetim özelliklerinin, veri merkezlerinde iş süreçlerini kolaylaştırdığını ve maliyetleri düşürdüğünü aktardı. Platformun kamu ve özel sektör için ideal bir çözüm sunduğunu belirtti.
BTS LABS Çözüm Mimarı Aykut Öztürk, Olympos Otomasyon Platformu ile ilgili sunumunda, modern iş dünyasında proaktif yönetim çözümlerinin artan önemini vurguladı. Öztürk, platformun ağ altyapısını yalnızca izlemekle kalmayıp; verilerden öğrenen, analiz eden ve otomatik aksiyon alabilen yapısıyla işletmelerin dijital operasyonlarını güvence altına aldığını belirtti. Özellikle olası kesintilerin önceden tespit edilmesi ve önlenmesinin iş sürekliliğine katkısı örneklerle açıklandı.
BTS Group, Sybelle ve Olympos platformlarıyla dijital dönüşümdeki kararlılığını pekiştirerek iş dünyasının modern ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeye devam ediyor olacak.
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Siber Küme tarafından 31’incisi düzenlenen etkinliğe; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK, BOTAŞ, BTK, EGM, KİK, EPDK, RT